Wednesday, February 20, 2013

Raport de activitate RSDP pana in prezent

Organizatia RSDP (Romanian Stray Dogs Ploiesti) a luat fiinta in 2012, insa membrii nostri sunt activi in protectia animalelor de ani de zile.

RSDP se axeaza pe sterilizari gratuite oferite in Ploiesti si in satele vecine atat animalelor comunitare, cat si celor cu stapan. Principiul e simplu: sterilizarea consecventa si in masa e singura metoda demonstrata stiintific capabila sa reduca pe termen lung populatia de animale fara stapan (World Health Organisation Guidelines for Dog Population Management, Geneva 1990, pagina 72). Daca animalele fara stapan nu se mai pot reproduce, iar animalele cu stapan sunt si ele sterilizate si astfel nu mai sunt abandonati in strada pui nedoriti din curtile oamenilor, in timp vom ramane fara caini comunitari.

Iata raportul nostru de activitate pana in prezent:

- In noiembrie 2011, organizatia americana Romania Animal Rescue (RAR) a facut posibile 100 de sterilizari gratuite in Ploiesti. Eu am fost voluntara care a coordonat aceasta campanie pe plan local.
- In 2012, organizatia noastra a putut oferi, cu sprijin substantial din strainatate, 328 de sterilizari gratuite pentru animalele din Ploiesti si din regiuni invecinate precum Paulesti, Plopeni, Boldesti-Scaieni, Baicoi.
- In ianuarie 2013 RSDP a putut steriliza 72 de animale.
Cainii sterilizati de noi au crotalii galbene sau portocalii cu inscriptia FPCC, sau crotalii rosii cu inscriptia RAR.

In paralel, am facilitat adoptiile nationale si internationale a zeci de animale fara stapan. Cainii nostri au ajuns in tari precum Olanda, Germania, Belgia, Marea Britanie.

Fara educatie nu faci nimic, asa ca am lansat in toamna lui 2012 si un program educativ pentru elevii din ciclul primar din Ploiesti, un program care se axeaza pe tratamentul etic si reponsabil al animalelor. 

Insa prioritatea noastra o constituie sterilizarile, pana vom vedea ziua cand nici un pui nu va mai fi nascut doar pentru a fi abandonat in strada.

No comments:

Post a Comment