Monday, June 24, 2013

Comunicat de presa 24 iunie 2013

Comunicat de presa

Cu privire la cazurile de otravire a cainilor comunitari in Municipiul Ploiesti in iunie 2013

Ploiesti, 24 iunie 2013

Ca urmare a otravirii si disparitiei in ultimele doua saptamani a numeroase animale comunitare de pe raza Municipiului Ploiesti, precum si a otravirii reziduale a unor animale cu stapan plimbate in spatii publice (parcuri si parcari), Organizatia RSDP doreste sa adreseze un avertisment precum si un apel populatiei locale.

Avand in vedere ca vacanta de vara a inceput, iar multi din copiii nostri vor petrece mult timp in spatii publice unde a existat si posibil sa continue sa existe reziduu toxic, va rugam sa fiti deosebit de atenti cand iesiti cu copiii la plimbare. La ce trebuie sa fiti atenti? In prima poza vedeti o pata de sange de aproximativ 1 metru patrat unde a fost gasit un caine otravit, iar in cea de-a doua poza se vede pui rotisat cu otrava. Mentionam ca cel putin un caine cu stapan a fost otravit doar pentru ca a lins o data pe jos intr-o zona cu reziduu toxic. Nu dorim sa inducem o stare de panica, dar daca un caine de talie mare precum un Golden Retriever a putut fi otravit in timpul plimbarii in parc, cu siguranta ca si copiii de 20-25 kilograme pot fi vulnerabili. Asigurati-va ca cei mici nu duc mana la fata si ca se spala pe maini dupa joaca in spatii publice.



Dorim, de asemenea, sa facem apel la populatia locala pentru informatii cu privire la cei care ar fi putut imprastia otrava in aceste spatii publice. Va rugam pe toti cei care detineti informatii cu privire la aceste actiuni, ati vazut caini morti sau ati sesizat actiuni suspecte intreprinse pe timp de noapte, contactati-ne la numarul de telefon 0728.893.852 sau prin email la sterilizariploiesti@yahoo.com. De asemenea, puteti contacta Politia Locala la 0244.595.355 si Primaria la 0244.984. Informatiile sunt cu atat mai pretioase daca vin din zone unde exista camere video ce ar fi putut inregistra vehiculele si pe cei care au lasat momelile otravite. Va vom pastra anonimatul daca doriti asta.

 In final, va invitam la un protest in fata Primariei organizat de mai multe asociatii locale de protectia animalelor. Protestul va avea loc miercuri, 26 iunie 2013, intre orele 14.00-16.00. Dorim sa protestam impotriva unor asemenea metode barbare de omorare in masa a cainilor comunitari, metode carora le-au cazut victime inclusiv animale cu stapan. Speram ca nu urmeaza si copiii.

Cu stima,
Alexandra Ionescu, Presedinte RSDP

No comments:

Post a Comment